247TailorSteel

ICT, Industrie

Bedrijfsnaam
247TailorSteel
Sectoren
ICT, Industrie
Aantal bedrijfsvestigingen
3 tot 5
Aantal werknemers
201 tot / met 500
Gem. leeftijd werknemers
31 tot / met 35 jaar
Man / Vrouw verhouding
80 - 20
Opleidingniveau's
MBO 80%
HBO 15%
WO 5%
Werkmogelijkheden
Meeloopstages
Afstudeerstage
Vakantiewerk
Starterfunctie
Bijbanen
Contact
Jessica Oude Heuvel
jessica.oudeheuvel@247tailorsteel.com
0315-270376

Bedrijfsactiviteiten:

247TailorSteel produceert snel en zeer nauwkeurig op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen met de hoogwaardige machines in het ultramoderne machinepark. De fabrieksautomatisering maakt het mogelijk om 24 uur per dag en 7 dagen per week online tailor-made producten te bestellen. Al vanaf één stuk maar ook seriematig. Inmiddels werken wij vanuit drie vestigingen namelijk in Varsseveld, Winterswijk en Oyten (Duitsland).

Hoogwaardig machinepark
247TailorSteel is in 2007 gestart met twee 5 kW-lasermachines van Trumpf. Tegenwoordig zetten wij 24 uur per dag, 7 dagen in de week, in totaal 24 vlakbedlasers, 12 kantbanken en 4 buis-lasersnijmachines in. Door middel van AGV-systemen worden de platen gedragen van diverse staalsoorten naar de draagarm van de lasersnijmachine, die automatisch wordt beladen en afgeladen. De maatvoering wordt direct uit de gegevens van de bestelling gegenereerd. Dit systeem is niet alleen snel en flexibel, maar ook uitermate efficiënt.

Smart bending factory
247TailorSteel is onderdeel van het fieldlab ‘Smart Bending Factory’, waarin een fysieke ultramoderne fabriek op het gebied van metaalbewerking wordt opgezet. Hier kunnen bedrijven kennis, ervaring en middelen met elkaar delen en bewerkingsprocessen gezamenlijk exploiteren. Via internet kunnen klanten volledig gedigitaliseerd producten bestellen, waarvan de kosten van één product gelijk zijn als ware het een product uit een serie van 500 stuks.

Energiezuinige productieprocessen
Het energieverbruik bij 247TailorSteel ligt fors lager in vergelijking met andere lasersnijfabrikanten. Bovendien wordt dankzij de recent ontwikkelde nestingtechniek van meerdere opdrachten de hoeveelheid materiaalafval aanzienlijk teruggebracht. Op deze manier kan 247TailorSteel plaatstalen laseruitslagen van topkwaliteit aanbieden.

Delen via social media