Bedrijfsnaam
Arendsen Machinefabriek B.V.
Sectoren
Industrie, Techniek
Aantal bedrijfsvestigingen
1
Aantal werknemers
21 tot / met 50
Gem. leeftijd werknemers
41 tot / met 45 jaar
Man / Vrouw verhouding
80 - 20
Opleidingniveau's
MBO 25%
Werkmogelijkheden
Meeloopstages
Afstudeerstage
Contact
personeelszaken
info@arendsen.nl

Arendsen Machinefabriek B.V.

Industrie, Techniek

Bedrijfsactiviteiten:

Arendsen Machinefabriek b.v. is een van de oudste (familie) bedrijven in Doetinchem. Begin 1900 is het bedrijf in Doetinchem gevestigd. Bij de oprichting van de Kamer van Koophandel in 1923 heeft de oprichter, dhr. H.J. Arendsen sr. de onderneming laten registeren, met als oprichtingsdatum 00 oktober 1919, onder nummer 86. In 2011 bestaat het bedrijf dus officieel 92 jaar.

Arendsen Machinefabriek b.v. is een innoverend bedrijf, waar vakmanschap en kwaliteit, met liefde voor het ambacht, hoog in het vaandel staan. Klanten weten dit te waarderen, waardoor veel jarenlange relaties zijn ontstaan. Door de jarenlange ervaring in veel takken van de Nederlandse industrie, is het voor het bedrijf telkens weer een uitdaging om problemen in productieprocessen op te lossen. Ook het optimaliseren en het vervaardigen van nieuwe installaties behoren tot de dagelijkse werkzaamheden.

Het team van Arendsen Machinefabriek b.v. zorgt voor ontwerp, engineering en vervaardiging van het totale project, maar ook volgens inbreng door derden. Naast nieuwbouw houdt men zich graag bezig met reparatie en onderhoud van bestaande machines en installaties en uiteraard ook met constructiewerk. Arendsen Machinefabriek b.v. is ISO en VCA gecertificeerd en erkend Kenteq leerbedrijf.

Naast staal veren bewerkt het bedrijf roestvast staal, aluminium en kunststof. Door de diversiteit worden er in het algemeen geen grote aantallen producten vervaardigd. Voor reparatie wordt vaak, aan de hand van het defecte model, een nieuw onderdeel vervaardigd. Veel van de werkzaamheden worden exclusief voor de klant uitgevoerd. Als zichtbaar voorbeeld kunnen wij noemen het stuwcomplex te Doesburg, dit uit 1952 stammende complex is door Arendsen Machinefabriek b.v. geheel vernieuwd en verzwaard, volgens de eisen van het Waterschap Rijn & IJssel, waarbij ook de engineering door het bedrijf is verzorgd. Als erkend “Kenteq” leerbedrijf biedt Arendsen Machinefabriek b.v. de opleiding tot constructiebankwerker of machinebankwerker aan. De vakmensen van Arendsen Machinefabriek b.v. vinden het, met hun jarenlange ervaring , telkens weer een uitdaging om samen het een enthousiaste leerling voor het diploma te gaan.