Betaald Voetbal De Graafschap B.V

Sport

Sectoren
Sport
Aantal bedrijfsvestigingen
1
Aantal werknemers
51 tot / met 100
Gem. leeftijd werknemers
31 tot / met 35 jaar
Man / Vrouw verhouding
80 - 20
Opleidingniveau's
MBO 60%
HBO 40%
Werkmogelijkheden
Starterfunctie
Bijbanen
Meeloopstages
Afstudeerstage
Contact
Matthijs Dam
matthijs.dam@degraafschap.nl
0314-368450

Bezoek onze kanalen

Bedrijfsactiviteiten:

De Graafschap is opgericht in 1954 en speelt op dit moment op het hoogste niveau die er in het betaald voetbal is: de eredivisie.

Naast het voetbal gebeuren, gebeurd er uiteraard ook veel achter de schermen. Zo is er een commerciële en financiële afdeling aanwezig. Hier wordt voornamelijk naar de langere termijn gekeken. Daarnaast zijn er nog de afdelingen Ticketing, Facilitair, Horeca en Communicatie. Hier wordt meer van wedstrijd naar wedstrijd geleefd.

De doelstelling voor de langere termijn is het structureel spelen van betaald voetbal op het hoogste niveau in Nederland. Dit moet wel te realiseren zijn op financieel verantwoorde wijze. De Graafschap streeft er dan ook naar om met een mix van eigen jeugdspelers, regiospeler, outsiders en ervaren spelers een dusdanig team samen te stellen dat het mogelijk maakt om op het hoogste niveau mee te spelen. Om dit ieder jaar te kunnen bewerkstelligen is er een grotere begroting nodig dan dat er nu beschikbaar is. Daarom is het nieuw, groter stadion een must voor De Graafschap.

Het stadion van De Graafschap, de Vijverberg, biedt ruimte aan 12.600 bezoekers. Rond 2014 wil De Graafschap verhuizen naar een nieuw onderkomen. Dit nieuwe stadion moet een capaciteit gaan krijgen van ongeveer 18.000 toeschouwers. Deze extra capaciteit moet ervoor gaan zorgen dat het budget dusdanig omhoog gaat dat het voor De Graafschap mogelijk is om ieder jaar op het hoogste niveau mee te doen.

Op dit moment is de Vijverberg geregeld uitverkocht en komen er ieder jaar meer seizoenkaarthouders bij. Daarnaast worden er geregeld imago onderzoeken uitgevoerd over de Nederlandse voetbalclubs. Hier eindigt De Graafschap al vaak in de middenmoot, boven de andere Gelderse clubs Vitesse en NEC! De kans dat het nieuwe stadion in de toekomst ook uitverkocht zal zijn is dus zeker aanwezig!

Aanvullende informatie:

De Graafschap krijgt ieder jaar vele aanvragen binnen van studenten omtrent stages. Het aanbod is echter vele malen kleiner dan deze vraag. Helaas moeten wij dan ook vaak ‘’nee’’ verkopen.

Delen via social media