Cosmo Trucks

Automotive

Bedrijfsnaam
Cosmo Trucks
Sectoren
Automotive
Aantal bedrijfsvestigingen
10 tot 20
Aantal werknemers
51 tot / met 100
Gem. leeftijd werknemers
36 tot / met 40 jaar
Man / Vrouw verhouding
80 - 20
Opleidingniveau's
MBO 80%
HBO 15%
WO 5%
Werkmogelijkheden
Starterfunctie
Meeloopstages
Afstudeerstage
Contact
Jos Polman
info.doetinchem@cosmotrucks.nl

Bedrijfsactiviteiten:

Cosmo Trucks is een gespecialiseerd bedrijf in DAF vrachtwagens en Fiat bedrijfswagens. Wij zijn onder andere dealer van deze merken en kunnen verschillende diensten en producten leveren hiervoor. Het doel is nieuwe voertuigen op de weg te krijgen voor de klant en zorgen dat ze mobiel blijven. Ons motto is dan ook ‘Partners in betrouwbare mobiliteit!’. Hiervoor is in het bedrijf een goede interne en externe communicatie nodig.

Binnen Cosmo Trucks moeten de afdelingen verkoop, werkplaats en magazijn dan ook goed en snel samen werken. Hiervoor zijn veel mensen met verschillende functies nodig om alles goed en snel te laten verlopen en de klant tevreden de weg terug op te sturen. Cosmo Trucks Doetinchem bestaat uit 3 afdelingen:

Verkoop afdeling:
Zonder de verkoop geen werk. Hier begint een hele nieuwe relatie tussen de klant en Cosmo Trucks. De klant wil het juiste voertuig voor zijn bedrijf en werkzaamheden. Hier zorgt de verkoopafdeling voor. Hier vallen alle diensten onder vanaf het klantgesprek tot het ten naamstellen en afleveren van het voertuig.
Functies op deze afdeling:
• Cluster manager (HBO/WO) is de verantwoordelijke voor een of meerdere vestigingen met alle werkzaamheden.
• Verkoper (HBO) is degene die de nieuwe klanten en offertes binnenhaalt voor het bedrijf.
• De verkoop binnendienst (MBO/HBO), voert het administratieve werk uit zoals het ten naam stellen van voertuiten en het opmaken van facturen voor de klanten.
• De sales engineer (HBO), adviseert, controleert en corrigeert de verkoper op het gebied van technische specificaties van de nieuwe vrachtwagens.
• De nieuwbouw monteur (MBO), maakt de nieuwe voertuigen rijklaar zodat ze afgeleverd kunnen worden bij de klant.

Werkplaats:
Hier wordt de weg veilig gehouden en de economie mobiel. In de werkplaats worden alle gewenste en benodigde diensten uitgevoerd aan de voertuigen. Van het onderhoud aan de motor tot het bestickeren van de zijpanelen. Van het vervangen van de voorruit tot het inbouwen van een inrichting. Dit alles moet goed aangestuurd en uitgevoerd worden. Functies op deze afdeling:
• Chef werkplaats (HBO), deze verdeeld de te verrichten werkzaamheden en stuurt het geheel aan in de werkplaats.
• De voorman (MBO/HBO) is de schakel tussen de werkplaatschef en de monteurs. Hij voert zelf ook onderhoud uit, maar controleert en stuurt tevens de overige monteurs aan. • De monteur (MBO) doet alles wat er op, aan, in en onder de vracht- of bedrijfswagens gedaan moet worden om deze veilig rijdend te houden of aan de klant wens te laten voldoen.

Het magazijn:
De onzichtbare klanttevredenheid. Om snel de klant te kunnen voorzien en het onderhoud uit te kunnen voeren is een goede voorraad en levering van onderdelen nodig. Om dit alles goed op peil te houden, te administreren, de benodigde onderdelen klaar te leggen en de binnengekomen goederen op te bergen zijn veel mensen nodig die goed kunnen communiceren en samenwerken.
Functies op deze afdeling:
• Magazijnchef (HBO) controleert en stuurt iedereen aan die betrokken is bij het magazijn.
• Order picker (MBO), hij legt de benodigde onderdelen klaar die nodig zijn voor het onderhoud aan de voertuiten.
• Magazijnmedewerker (MBO) neemt goederen in ontvangst en bergt deze op de juiste plek in het magazijn op.
• De orderer/besteller (MBO/HBO), zorgt ervoor dat alle producten op tijd besteld worden en de voorraad op peil blijft. Daarnaast zijn er nog enkele ondersteunende afdelingen aanwezig op ons kantoor zoals: ICT, administratie, debiteurenbeheer en de receptie

Aanvullende informatie:

Een mogelijk nieuwe werknemer krijgt eerst een gesprek met de betreffende vestigingsleider. Is dit gesprek goed bevallen van beide kanten dan volgt er een gesprek met de Personeel & Organisatie werknemer.

Delen via social media