Gemeente Oost Gelre

Overheid

Bedrijfsnaam
Gemeente Oost Gelre
Sectoren
Overheid
Aantal bedrijfsvestigingen
3 tot 5
Aantal werknemers
101 tot / met 200
Gem. leeftijd werknemers
41 tot / met 45 jaar
Man / Vrouw verhouding
50 - 50
Opleidingniveau's
MBO 33%
HBO 34%
WO 33%
Werkmogelijkheden
Starterfunctie
Bijbanen
Meeloopstages
Afstudeerstage
Contact
Rieke Koers
r.koers@oostgelre.nl
0544-393535

Bezoek onze kanalen

Bedrijfsactiviteiten:

De organisatie voor de gemeente Oost Gelre bestaat uit zes (lijn) afdelingen, en drie stafafdelingen, waarboven de algemeen directeur staat. De gemeentelijke organisatie is een platte organisatie en werkt aan een open, heldere communicatie met de inwoners. Zij doet dit met een professionele, daadkrachtige en servicegerichte organisatie.

Aanvullende informatie:

Ervaring van Annet Stapelbroek: “Ik ben vierdejaars HBO-Rechten student aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Vooral het rechtsgebied bestuursrecht spreekt mij aan. Ik was dan ook erg nieuwsgierig hoe dit in de praktijk wordt uitgevoerd. Daarom heb ik gekozen voor een stage bij de gemeente Oost Gelre.

Ik heb stage gelopen bij de afdeling Publiek en Bestuur – eenheid Juridische zaken. De stageperiode was erg leerzaam. Bij Oost Gelre kreeg ik de kans om een gedeelte van het bestuursrecht uit te voeren wat niet uitgebreid tijdens mijn studie is behandeld. Het gaat dan om het toepassen van de bijzondere regelgeving zoals de Algemene Plaatselijke Verordening en de Wet op de Kansspelen.

Omdat de stage bij Oost Gelre zo goed is bevallen, blijf ik iets langer en voer ik ook mijn afstudeeropdracht bij Oost Gelre uit. Het onderwerp is de implementatie van de Europese Dienstenrichtlijn in de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Oost Gelre. Ik heb veel geleerd tijdens mijn stage- en afstudeerperiode, vooral over het toepassen van wetsartikelen in de praktijk. Daarnaast was het ook erg leuk! Dit kwam vooral door de informele manier van omgang met medewerkers onderling, en doordat medewerkers mij zagen als een volwaardige collega. Denk je erover om ook stage te lopen of af te studeren bij Oost Gelre? Ik zou zeggen: doen!” Annet Stapelbroek Stage/afstuderen september 2010 – juni 2011

Delen via social media