RKS technisch adviesbureau

Ingenieursbureaus, Techniek

Sectoren
Ingenieursbureaus, Techniek
Aantal bedrijfsvestigingen
1
Aantal werknemers
1 tot / met 5
Gem. leeftijd werknemers
41 tot / met 45 jaar
Man / Vrouw verhouding
80 - 20
Opleidingniveau's
MBO 30%
HBO 70%
Werkmogelijkheden
Meeloopstages
Afstudeerstage
Starterfunctie
Contact
Richard Keijzers
richard@rksta.nl
06 12537233

Bedrijfsactiviteiten:

RKS technisch adviesbureau is een onafhankelijk jong, dynamisch en innovatief technisch adviesbureau welke zijn oorsprong kent in 2010. RKS houdt zich bezig met het ontwerp en advisering van alle technische installaties welke zich in een gebouw kunnen bevinden. Ons bureau is gespecialiseerd in het ontwerp van de technische installaties voor utiliteit, sport & recreatie, onderwijs, gezondheidszorg, industrie en woningbouw.

Enkele taken van RKS zijn:
complete advisering van projecten en het schrijven van een uitgewerkt bestek.
ontwerpen / engineering van projecten.
opstellen programma van eisen (PvE).
budgetbepaling / directiebegrotingen.
projectbegeleiding.

Tevens kan RKS u ondersteunen met:
engineering en tekenwerk.
technische berekeningen.
calculaties en kostenramingen.

Specialisatie BIM
Binnen de bouwwereld wordt het werken in BIM (Building Information Model) steeds meer vanzelfsprekend. De installatiebranche is momenteel bezig om een inhaalslag te maken, zodat zij als volwaardige partners mee kunnen denken en ontwerpen binnen een bouwproces. RKS heeft inmiddels met verschillende projecten ervaring opgedaan met het werken in BIM en de bijbehorende ontwerpsoftware. RKS heeft gekozen om Revit met de applicatie stabicad voor Revit te gaan werken.

De voordelen van BIM
In een vroeg stadium worden de technische installaties en de bouwkundige constructies op elkaar afgestemd en moeilijke passages en/of kruisingen vroegtijdig gedetecteerd zodat ze tijdens het ontwerpproces kunnen worden opgelost. Door deze vroegtijdige detaillering worden de faalkosten sterk gereduceerd doordat bovengenoemde clashes tijdens het ontwerpproces worden opgelost en niet tijdens het bouwproces wat veel tijd en geld kost. Daarnaast moet men dan vaak een oplossing bedenken welke niet optimaal is, welke niet ten goede komt aan de kwaliteit, afwerking van het object.

Delen via social media